Symposium

Tijdens het weekend van 9, 10 en 11 maart laat Museum De Paviljoens zien wat het de stad Almere en haar inwoners allemaal biedt. Dit is dé kans om uw mening over het museum te laten zien of te herzien. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

PV-symposium-museum   
Museum De Paviljoens tijdens het actieweekend -  Foto Polle Willemsen

Debat
Het weekend begint op vrijdag 9 maart met het debat Cultuur in een nieuwe stad – hoe doe je dat? met Felix Rottenberg, Martijn Sanders en Mels Crouwel. Vrijdagavond bent u van harte welkom om het glas te heffen met de Vrienden van De Paviljoens.

Rondleidingen en workshops
Op 10 en 11 maart vinden diverse bijzondere activiteiten plaats: ontbijten in het museum, workshops, rondleidingen waarbij Almeerders vertellen over hún Museum De Paviljoens, een Kijkje achter de Schermen, een gratis speurtocht en de prijsuitreiking van de posterwedstrijd. Kunstenaar Barbara Visser geeft voor iedereen die vindt dat het museum juist niet moet blijven een speciale Tour voor Tegenstanders. Er is informatie over de dagtochten landschapskunst, het kunstambassadeurschap en de Vrienden van De Paviljoens. Ook is er een speciale rondleiding in het stadhuis naar de kunstwerken uit De Collectie Almere. In de educatieruimte kunnen kinderen het hele weekend onder begeleiding van een museumdocent creatief aan de slag.

Posterwedstrijd
Museum De Paviljoens nodigt alle kinderen en jongeren in Almere uit om mee te doen aan de ontwerpprijsvraag voor een poster met als titel Museum De Paviljoens moet blijven! Alle ingezonden posters worden tentoongesteld in het museum. Op zondag 11 maart maakt een mystery guest de winnaar bekend. Het museum drukt het winnende affiche af en verspreidt het door Almere. Uiterste inleverdatum is woensdag 7 maart 2007.

Kaartenactie
Bent u het er niet mee eens dat Museum De Paviljoens verdwijnt en wilt u uw stem laten horen? Onderteken dan de actiekaart en doe hem op de bus. Natuurlijk kunt u tijdens het actieweekend de kaart ook bij Museum De Paviljoens inleveren. De kaarten worden overhandigd aan de Gemeente Almere. De actiekaarten vindt u op diverse plaatsen in de stad maar zijn natuurlijk ook verkrijgbaar bij het museum.

Tentoonstelling
De tentoonstelling Vertaalde werken / Translated Works : Barbara Visser 1990 - 2006 is het hele weekend gratis toegankelijk. Voor kinderen is een gratis speurtocht verkrijgbaar in het museum.

Programma vrijdag 9 maart
Cultuur in een nieuwe stad – hoe doe je dat?
Op vrijdag 9 maart om 15.00 uur begint het debat Cultuur in een nieuwe stad hoe doe je dat? Felix Rottenberg discussieert samen met Martijn Sanders, (oud-directeur Concertgebouw Amsterdam), Mels Crouwel (rijksbouwmeester en architect bij Benthem en Crouwel, ontwerpers van het nieuwe Stedelijk Museum Amsterdam) en met het publiek over deze vraag. De inleiding wordt verzorgd door Dirk Noordman (verbonden aan de Erasmus Universiteit en auteur van Cultuur in de Citymarketing (2004). Vanuit verschillende invalshoeken bekijken zij wat culturele instellingen in een nieuwe stad als Almere kunnen betekenen. Het debat gaat in op de specifieke eigenschappen van nieuwe stedelijke gebieden en de invloed daarvan op culturele voorzieningen. Centraal in het debat staat de positie van Museum De Paviljoens. Zie ook de gastenlijst.

15.30 uur Ontvangst debat Cultuur in een nieuwe stad - hoe doe je dat? met Felix Rottenberg, Martijn Sanders en Mels Crouwel. Inleiding door Dirk Noordman
16.00 uur Aanvang debat
17.30 uur Einde debat, receptie
18.00 uur Presentatie en receptie Vrienden van De Paviljoens

Programma Zaterdag 10 maart
10.30 uur Op de koffie bij Museum De Paviljoens
11.00 uur Kijkje achter de schermen: het depot, de schatkamer van het museum*
12.00 uur Rondleiding in het stadhuis langs de kunstwerken van De Collectie Almere*
13.00 uur Dominee Verbaas over zíjn Museum De Paviljoens
14.00 uur Rondleiding door de tentoonstelling Vertaalde werken / Translated Works : Barbara Visser 1990 - 2006
14.00 – 16.00 uur Kunst Kijken voor Kinderen (workshop* voor kinderen van 8-12 jaar)
14.00 – 16.00 uur Workshop* graffiti
14.30 uur Jongerenwerker René Kempenaar over zíjn Museum De Paviljoens
15.00 uur Docent Pim Groot over zíjn Museum De Paviljoens
16.00 uur Presentatie workshops

Programma Zondag 11 maart
10.30 uur Ontbijt met koffie en croissants in Museum De Paviljoens
11.00 uur Rondleiding door de tentoonstelling Vertaalde werken / Translated Works : Barbara Visser 1990 - 2006
11.30 uur Vragen staat vrij: op bezoek bij de directeur
12.00 uur Tour voor tegenstanders door kunstenaar Barbara Visser
13.00 uur Charlotte en Anne (12 jaar) over hún Museum De Paviljoens
13.00 – 16.00 uur Uw objecten (vanaf 1960) onder de loep genomen door experts
14.00 uur Ondernemer Bert Gijsberts over zíjn Museum De Paviljoens
14.00 – 16.00 uur Kunst Kijken voor Kinderen (workshop* voor kinderen van 8-12 jaar)
14.00 – 16.00 uur Workshop* geluid door kunstenaar Niels Schrader
15.00 uur Student Mark Wiechman over zíjn Museum De Paviljoens
16.00 uur Prijsuitreiking posterwedstrijd

Reserveren en informatie
Alle activiteiten, met uitzondering van de rondleiding in het stadhuis, vinden plaats in Museum De Paviljoens en zijn gratis toegankelijk.
*Inschrijven voor de workshops en de rondleiding in het stadhuis wordt aanbevolen.

Bel voor reserveringen en informatie naar Museum De Paviljoens in Almere: 036 – 5450400.
Reserveren is ook mogelijk via e-mail.