Vrienden van de Paviljoens | Zonder Suburbia kaalslag Flevoland

top
-

Nieuwsbrief

Vrienden van de Paviljoens

  Zonder Suburbia kaalslag Flevoland!

Beste collega’s en relaties,

Hoewel het Fonds Podiumkunsten Theatergroep Suburbia positief heeft beoordeeld, wordt de meerjarige subsidie aanvraag voor de periode 2017-2020 niet gehonoreerd. Het rijk laat hiermee de provincie Flevoland vallen en Suburbia wordt direct in zijn voortbestaan bedreigd.

In de eerste week van november wordt de begroting van cultuur (OC & W) besproken in de Tweede Kamer. Dan neemt de Tweede Kamer een besluit over de besteding en de verdeling van het budget voor cultuur in Nederland. Dit is tevens de laatste kans om onze, maar ook alle andere positieve beoordelingen alsnog te honoreren!


In Almere en Flevoland is er honger naar cultuur

Almere is een nieuwe en energieke stad die op 30 november 2016 haar 40-jarig bestaan viert. Onlangs vestigde de 200.000ste inwoner zich in Almere. Een stad van ondernemers en pioniers; van en voor jong en oud.
Bij de opbouw van een nieuwe stad past het om culturele voorzieningen te hebben met een bewezen kwaliteit en ruimte voor talentontwikkeling.

Al meer dan 10 jaar investeert Suburbia in een culturele infrastructuur in new town Almere en in de polder en werkt zij aan een intensieve relatie met het publiek. Onze laatste voorstellingen Judas, Vijand van het volk en Winterbloemen waren in Almere meerdere keren uitverkocht. Het jongerengezelschap subSuburbia maakt jaarlijks een voorstelling met talentvolle jongeren. En voor de periode 2017-2020 staat Suburbia in de startblokken met nieuwe projecten: Suburbia in de Buurt (samenwerking met bewoners) en Suburbia in Bedrijf (bedrijfstrainingen en workshops).


Suburbia in het land

Suburbia maakt ook toneelvoorstellingen voor de theaters in het land. Het aanbod richt zich vooral op de middelgrote schouwburgen in de regio met toneel dat ligt tussen het onderzoekende, vormgerichte toneel en het publieksgerichte repertoire van het commerciële circuit. Er is in de regio vraag naar dit soort toneel: herkenbaar en inhoudelijk zoals Suburbia dat maakt. En waarvan het succes reeds bewezen is in Flevoland.


Scheve verdeling

Zoals het Fonds Podiumkunsten zelf in haar advies schrijft is er in Almere en Flevoland een beperkt cultuuraanbod. Het subsidiegeld wordt dan ook wel erg ongelijk over het land verdeeld. Er gaat 41,- euro subsidie per inwoner naar Noord Holland, 0,80 per inwoner naar Drenthe en 2,60 per inwoner naar Flevoland.


Laatste kans!

Wij willen geen verdere uitholling van cultuur in Nederland, dus ook niet in de provincie! Wij roepen je op nú van je te laten horen! Stuur deze brief zoveel mogelijk rond! Maak lawaai en roer de trom! Volg Theatergroep Suburbia op social media en deel zoveel mogelijk onze berichten. Kortom, zegt het voort!


Zonder Suburbia neemt het culturele aanbod af en wordt de kloof tussen de grote steden en Almere, tussen Flevoland en de andere provincies, verder vergroot.


Hartelijke groeten,


Albert Lubbers (artistiek leider) Jos van Hulst (zakelijk leider)


  
bloemen


Bestuur Vrienden van de Paviljoens.

logo-vrienden-350

Vrienden van de Paviljoens

Abrikozenhof 3 - 1326 HA Almere
E-mail: secretariaat@vriendenvandepaviljoens.nl

bottom